Den vackra och magiska luftrenaren

Är du känslig för dålig lukt och luft? Då ska du tävla om en Lampe Berger. Det är en snygg inredningsdetalj som renar luften samtidigt som den sprider den doft du väljer. Det sägs att både Coco Chanel och Picazzo varit flitiga användare av sina Lampe Berger.

Tävla genom att skicka oss ett julrim som passar till paketet med den magiska lampan som sprider väldoft (istället för dofterna du helst vill slippa) och tala om vilken lampa du vill vinna.

Tävla genom att maila ditt rim till info@minbrollopssajt.se eller kommentera ditt tävlingsbidrag på Instagram https://www.instagram.com/p/BrFGQKhnxzw/

Skicka ditt bidrag senast den 12 december 2018.

Så här fungerar lampan:

Det hela är en katalysisk process. Man tänder brännaren i toppen på flaskan. När den brunnit i 2 minuter har den uppnått en temperatur på 500 grader. Då blåser man ut lågan. När brännaren blir så varm drar den till sig bakterier och molekyler i luften och när de träffar brännaren slås de sönder och återbildas inte, därav försvinner dålig luft och lukt. Till lampan finns ett 50-tal olika dofter eller så kan man använda den helt utan doft. Magiskt eller hur. Läs mer nedan:

Lampe Berger - Passion Black

Lampe Berger luftrenare Tradition

Lampe Berger luftrenare Origami Smokey

Lampe Berger luftrenare Artichoke Amber

MAISON BERGER PARIS

Maison Berger Paris är ett välkänt historiskt franskt företag som startade 1898 av en man som hette Maurice Berger. Han utvecklade en katalytisk lampa vars syfte var att rena luften i sjukhusmiljö från farliga bakterier och illa luktande molekyler. Han utvecklade och tog patent på brännaren och den katalytiska process som renar luften till 68 %.

Det är brännaren som är hjärtat i produkten. Ytterkanten på brännaren blir 500 grader och attraherar de bakterier och de illa luktande molekylerna som sedan slås sönder av värmen och därmed förstörs. Det kan vara lukter som röklukt, mat-os, pollen, kvarglömda räkskal m.m.

På 30-talet utvecklade han brännaren så att mitten på brännaren blir temperaturen enbart 200 grader och därmed kunde man tillsätta doft så att den kunde spridas utan att förstöras. Sedan första patentet har Lampe Berger utvecklat och tagit 6 nya patent på brännare. Lite kuriosa är att Coco Chanel var storrökare och använde Lampe Berger i sin ateljé för att reducera röklukten från textilierna. En annan känd person som alltid använde Lampe Berger var Picasso.

Maison Berger Paris är idag ett stort bolag som omsätter 50 miljoner Euro per år. De har försäljning i 56 länder. De säljer 5 miljoner liter doft och 800 000 lampor per år. Det unika med Maison Bergers katalytiska doftlampor idag, är att det är en produkt med tre funktioner. Det är en mycket snygg inredningsdetalj, de renar luften samtidigt som den sprider den doft du väljer. De vätskor som används i lamporna består till 90 % av den renaste alkoholen och resterande av osmotiskt vatten. Det finns inga giftiga eller cancerframkallande ämnen i produkten.

Maison Berger Paris är ett mycket seriöst företag som hela tiden utvecklas. Idag har de tre olika produktgrupper vara Lampe Berger – de katalytiska doftlamporna är kärnverksamheten. Övriga produktgrupper är Parfum Berger som innehåller doftpinnar, veganska doftljus och Aroma Collection. De har nyligen patenterat molekyler som binder dålig lukt på specifika områden som badrum, kök, tobak och djur. Art Collection är den tredje produktgruppen. Det är unika doftlampor som är handgjorda och designade av mycket erkända konstnärer. De är mycket större, tillverkas i ca 200 exemplar och fungerar även som samlarobjekt.

De lanserar kontinuerligt nya lampor och dofter. Det finns alltid ca 50 olika lampor och över 50 olika dofter att välja mellan. De jobbar alltid med de bästa materialen, av glas, kristall, keramik m.m. Man tummar aldrig på kvaliteten. Lampe Berger väljer alltid kända konstnärer från hela världen för att designa lamporna. Det tar som regel 18 månader att utveckla en ny lampa. Dofterna utvecklas av de bästa parfymmakarna i Frankrike. Allt som säljs och marknadsförs av Maison Berger Paris produceras i Frankrike.

Lampe Bergers doftlampor är perfekta att använda till olika verksamheter annat än till bara hemmet. De kan användas på förskolor för att minska sjukfrånvaro, äldreboenden, hotell m.m Det är bara fantasin som sätter stopp. De är även perfekta gåvor till student, bröllop, födelsedag med mera. Dessutom finns det även olika tillbehör man kan komplettera med. Prisläget på produkterna är mycket bra. Trots att Maison Berger har patenten och bästa kvaliteten på marknaden lyckas man hålla en mycket bra prisnivå.

Läs mer på www.maisonbergersweden.se

Vinnaren av en magisk lampa!

Vi gratulerar Veronica till vinsten av en Maison Berger doftlampa. Veronica skrev ett fyndigt julrim som föll juryn precis i smaken.

Ni som inte hade turen med er denna gång hittar mer information om lampan och återförsäljare på www.masionbergersweden.se.

Håll utkik efter fler roliga tävlingar!