Rapport från Bröllopsmässan

Bröllopsmässan på Grand Hôtel var en mässa med guldkantad inramning. Vi träffade många blivande bröllopspar men även kvinnor som besökte mässan för att hämta inspiration inför sitt frieri på skottdagen!

Bröllopsmässan

I år firar Bröllopsmässan 20 år. Redan 2001 skapade Ann-Christin Widinghoff den allra första Bröllopsmässan. Många bröllopsmässor har det blivit sedan dess, närmare bestämt 52 bröllopsmässor med över 4.000 utställare och 200.000 besökare. På scenen fick vi höra Ann-Christin intervjuas av Niclas Buskenström. Hon berättade om sitt engagemang kring bröllop och alla mässor.

Tack Ann-Christin för ditt stora engagemang och för att allt fungerat perfekt!

Min Bröllopssajt i Spegelsalen

Monter Min Bröllopssajt på Bröllopsmässan

Vår ”monter” fanns i Spegelsalen. Då detta inte är en mässlokal i egentlig mening gav det en hemtrevlig stämning i slottslik miljö. Vi visade hemsida, trycksaker och fina dukningar och träffade både dem som redan hade sin hemsida hos Min Bröllopssajt och dem som ville veta mer.

Som en extra detalj hade vi även doftsatt vår monter med en katalytisk doftlampa från Maison Berger Paris med doften Sandelwood Temptation. Många undrade om det var eukalyptus som doftade så gott i vår monter men det var vår vackra doftlampa som man även kunde vinna i vår mässtävling.

Karin Wallén hade målat rosa sidensjalar för oss att använda på mässan. Vi gillar dem jätte-mycket. De går i en skala från vitt till knallrosa. Ni kommer att hitta dem i Karin Wallén Shop.

Bröllopsklänningar

Modevisning Garamaj of Sweden

Garamaj of Sweden stod för flera visningar under dagarna. Klänningarna var SÅ fina och vi njöt av de smakfulla modevisningarna. Vi fick en favorit bland modellerna som visade klänningar. Hon tog sig fram på catwalken med en fantastisk ”grace” som var så vacker att se på och gjorde klänningarna verklig rättvisa.

Tour Pacific

Tour Pacific bröllopsresor

Tour Pacific stod bredvid oss och deras representant Camilla berättade om fina och exotiska platser för bröllop och bröllopsresor, och gav tips och råd om vilken plats man skulle välja beroende på vad man ville uppleva. De tar ansvar för hela resan och är med och ser till att resan blir den fina upplevelse som förväntas. De hade förslag på olika platser, både lugna för dem som ville gifta sig i stillhet och platser där det fanns tillgång till större partyliv. Ett populärt ställe att gifta sig på är Maldiverna, men de hade även resmål som Seychellerna, Söderhavet och Bali och många fler.

Bergendal

Bergendal herrgård bröllopsdukning

Vår andra granne var Bergendal. Många av våra användare känner till dem då det är festplatsen för vår demo-silver sida. På Bergendal kan man välja både gammaldags miljö i herrgården eller en storslagen modern miljö med utsikt över Edsviken. De har gott om rum för övernattning och av egen erfarenhet vet vi att deras kök lagar utsökt mat.

Betsy Sandberg Choklad

Betsy Sandberg choklad i ask

Betsy bjöd på dagarnas godaste chokladbit, en mörk chokladpralin men lite krämig och syrlig passionsfrukts-fyllning. Perfekt att servera som en god avslutning till kaffet på bröllopet. Förutom det hade de förstås massor av fina askar med goda praliner. Ni hittar deras butiker i Östermalms Saluhall och på Lidingö.

Svenska Kyrkan, Bromma församling

Även Svenska kyrkan från Bromma församling fanns på plats och berättade om hur en vigsel går till och om hur planeringen och mötet med prästen före bröllopet kan se ut. De berättade även om Bromma kyrka som är en vacker gammal kyrka med många kringliggande herrgårdar och slott, med andra ord en perfekt vigselplats.

För er som väljer vårt vigselprogram bland våra trycksaker har vi använt Svenska kyrkans ordning i våra mallar, där vi beskriver hur många psalmer och andra inslag ingår om man gifter sig inom Svenska kyrkan.

Fotografer

Fotografer fanns det flera. För att nämna några fanns Jenny Drakenlind på plats som ni ju hittar i vårt Inpirationsgalleri. Kicki Fotograf bidrog med vinst, en boudoir-fotografering, i Childhood-lotteriet.

Vinst i Childhoodtävling på Bröllopsmässan - Budoirfotografering
Foto: Kicki Fotograf – Boudoirfotografering

Vi träffade även fotograf Kjelle Svensson från Viksjö foto. Han stod redo med kameran varje gång catwalken drog igång.

Fotograf Kjelle Svensson

Hasselbacken, Cirkus, ABBA The Museum, Pop House

Bröllopsdukning på Hasselbacken

En spännande kombination! Numera har alla dessa festplatser samma ägare vilket skapar stora möjligheter för ett bröllop hos dem. Vi kommer med stor sannolikhet att skriva mer om detta i andra inlägg.

Lars Wallins modevisning

Lars Wallin catwalk Bröllopsmässan

Lars Wallin hade ingen egen monter denna gång men hade två fantastiska visningar på lördagen. Vi fick höra Lars berätta om sina kreationer och hur han hade tänkt när han skapade. Han berättade även om hur det går till när han ska skapa en klänning till en brud.

Lars Wallin modeller Bröllopsmässan

Hans bästa tips för dem som söker en klänning var att sätta ord på vem man är som person; elegant, sportig, romantisk innan man börjar söka efter den perfekta klänningen till bröllopet och sedan ha med sig det ledordet under hela processen.

Bröllopstidningar

Konkurrensen är stor idag bland alla källor som vill ge inspiration. Vi tror ändå att det tryckta budskapet fortfarande fyller en viktig funktion. En tidning kan man ta med överallt och bläddra i om och om igen för att låta sig inspireras. Många är vi som gillar prasslet när bladen vänds.

Alla blivande brudar fick med sig en kasse från Bröllopsmagasinet med senaste numret av deras tidning (där även vår flyer fanns med).

Bröllopskordinator

Bland de bröllopskordinatorer som fanns på plats träffade vi Anine på Vackra Bröllop. Vackra Bröllops visade även vackra bröllopsbuketter och hade med sig stora doftande rosor.  En annan bröllopsfixare med det passande namnet Jasmin (från Weds by J) presenterade sig framför en hel blomstervägg.

Tårtstugan

Tårtstugan Norrtälje

Fina tårtor från Tårtstugan hittar ni i vårt Inspirationsgalleri sedan länge. Tårtstugan finns i Norrtälje och de erbjöd provsmakning i form av små bakelser och bakverk. Den jag provade var hur god som helst.

Förlovningsringar

Det fanns förstås utställare som visade vackra smycken som förlovningsringar, vigselringar och smycken som passar som morgongåvor. Från Juvelerare David Harper fick jag tips på hur jag kunde göra om min förlovningsring och vigselring som blivit för små. Det är vackert med en diamant som står upp men jag har rivit sönder så många par strumpbyxor att jag gärna gör om förlovningsringen till något slätare.

Andra utställare visade festlokaler, porslin, bröllopsbilar, alkoholfritt bubbel med mera. Mer om det kan ni förstås läsa på Bröllopsmässans hemsida, www.brollopsmassan.se

Tack alla ni som besökte oss. / Marianne