Stekt hjärtformat ägg

Fria på Skottdagen?

Har du en kille som inte kommit till "skott" och friat. Då får du passa på. På Skottdagen den 29 februari är det fritt fram för tjejer att fria. Fritt fram är det ju annars också men just den dagen är det traditionsenligt och killen får plikta med en dyrbar gåva om han tackar nej.

Skottår infaller vart fjärde år. Det innebär att vi helt enkelt lägger till en dag för att justera förskjutningen som uppstår då det tar lite längre tid än 365 dagar för jorden att snurra runt solen.

Enligt tradition ”får” tjejer fria den dagen. Legenden berättar att det var Irlands skyddshelgon S:t Patrick (levde på 400-talet) som bestämde att kvinnor fick fria en dag vart fjärde år. Om mannen tackade nej förväntades han dra sig ur med hjälp av en dyrbar gåva.

Ett frieri är något man minns, så det kan vara värt att förbereda och lägga energi på att försöka få till. Sen blir det inte alltid som man tänkt, men det blir speciellt ändå.

Har du friat eller planerar du att fria, besök vår Frieriguide. Där kan du dela med dig av ditt frieri eller läsa om andras och låta dig inspireras.

Vem vet, kanske mannen i ditt liv bara går och väntar på att du ska ställa den avgörande frågan. Den 29’e februari har du chansen!