iphone med bröllopsbild

Fotografering på bröllop – vett och etikett

Idag har nog de flesta, till och med gamla mormor, en kamera i form av en mobiltelefon. På bröllop vill ju alla få med bröllopsparet på bild. Det kan ställa till det då många anlitar professionella fotografer och filmare. Vad är egentligen vett och etikett när det kommer till fotografering med mobiltelefoner på bröllop?

Ingen fotografering under vigseln

Många undanber sig fotografering under själva vigseln för att slippa störande blixtar och ljud av rörelse som stör både bröllopsparet och en fotograf respektive filmare.

Hänvisa till bättre tillfälle

Då är det bättre att hänvisa till ett annat tillfälle, senare under vigseln eller efter vigseln när det passar att bröllopsparet ställer upp sig för fotografering. Det kan marskalkar eller vigselförrättaren hjälpa er med att säga till.

Berätta på hemsidan

Berätta gärna innan på er hemsida att ni har en professionell fotograf  och be gästerna vara diskreta när de ska fotografera eller hänvisa till att ni ställer upp er för fotografering vid passande tillfällen. Det ser ju inte heller så trevligt ut på era bilder eller film om gästerna står med näsan i sina mobiltelefoner. Se vår demosida, viktig information, hur det skulle kunna se ut.

Lev i nuet – njut av stunden

Vi glömmer ofta bort att leva i nuet. Istället för att njuta av stunden försöker vi fånga den på bild för att njuta av den i framtiden. Men tänk så skönt att bara vá och ta in det som händer och bara njuta.

Don’t be that guy

Don’t be that guy Sacramento Wedding Videography from Love Genre Films on Vimeo.