En bamsekram

Stora Kramdagen 21 januari

Nuförtiden finns det dagar för allt och visst är det kul med alla anledningar att fira. Stora Kramdagen infaller den 21 januari och är en perfekt anledning att krama någon som man annars inte kommer nära. Passa på när du har Stora Kramdagen att skylla på!

Det händer saker när vi kramas, det har vi väl alla känt. En härlig kram väcker känslor, så säg det med en kram! Det kan faktiskt förändra allt.

Det finns vetenskapliga förklaringar. Det är Oxytocinerna som ger oss positiva effekter vare sig vi kramar en människa eller gosar med vår husdjur. Idag får vi kramas extra mycket, det mår vi alla gott av.

Vill du läsa mer om forskningen kring detta så ska du besöka Kerstin Uvnäs-Mobergs hemsida, http://kerstinuvnasmoberg.se. Hon är en läkare som tillbringat näst intill hela sitt yrkesverksamma liv som forskare och hon har skrivit böcker om Oxytocinerna och beröringens effekter.

Kram på dig!