Save the Date

Att skicka ut inbjudningskort till bröllopet långt i förväg kan vara svårt och kan till och med anses som oartigt. Samtidigt vill man informera om bröllopet i god tid så att nära och kära kan boka in datumet. Då kan det vara en bra idé att skicka ut ett Save the Date meddelande, där man ber sina inbjudna gäster att “spara datumet”. Längre fram, när planeringen inför bröllopet har fallit på plats, skickar man ut en mer formell inbjudan.

Det vanligaste är att man skickar inbjudningskorten två till tre månader före bröllopet. För att säkerställa att så många som möjligt av gästerna kan komma vill många informera om bröllopet i god tid så att nära och kära kan boka in datumet.

Lösningen är att skicka ett ”Save the date” meddelande som är mindre formellt och som ber gästerna att vika datumet för er speciella dag. Det är speciellt bra om bröllopet hamnar i samband med en stor helg eller mitt i semestertider. Då får gästerna gott om tid att boka datumet och få något trevligt att se fram emot. Har man många vänner som också går i giftastankar kan det vara ett bra sätt att undvika att man råkar boka samma bröllopsdag.

Save the Date traditionen kommer från USA och där är det vanligt att man skickar ut den här typen av meddelanden som kylskåpsmagnet så att gästerna verkligen ska komma ihåg datumet. I Sverige finns numera Save the Date kort att köpa.

Save the Date-meddelandet kan skickas ut så snart ni har ett bestämt datum för bröllopet.

För att återkoppla till vårt tidigare tema där vi skrev om EKO-bröllop tänkte vi tipsa om att ni med hjälp av er bröllopshemsida kan skicka ut ett digitalt Save the Date-meddelande, och därmed spara på jordens resurser.

Hur gör man digitala Save the Date-utskick på Min Bröllopssajt?

Om ni vill göra ett ”Save the Date”-utskick kan ni göra så här:

  1. Välj en eller flera sidor som ni vill göra klara.
  2. Dölj resterande sidor.
  3. Gör mailutskick från er privata mail och välj rubriken Save the Date. Skicka med länken till hemsidan.
  4. Lite längre fram kan ni öppna de dolda sidorna vartefter ni vill ge släkt och vänner mer information.

    På exempelbilden har vi använt oss av “Onepage”-layout på hemsidan. Startsidan fyllde vi sedan med innehåll för Save the Date-utskicket.