Midsommar

Hoppa över gärdesgården!

Du behöver inte hoppa över gärdesgården! Det är nya tider nu. Nu behöver du inte plocka sju eller nio sorters blommor (även om det förstås är trevligt) och lägga under huvudkudden och drömma för att se vem du ska leva ditt liv med. Det är dags att handla för att hitta just den om du inte redan har gjort det.

Har du svårt att hitta någon att hålla i handen när åskan går och någon att hålla av? Gör någonting. Att sitta och vänta kommer inte förändra något.

Idag finns många bra datingsajter som är fulla av drömprinsar och prinsessor som väntar på att bli upptäckta. Kanske till och med en och en annan groda som blir en prins när man pussar på den.

När du presenterar dig på en datingsajt, var dig själv och beskriv dig som du är. Vilka är dina dåliga sidor? Ibland är vi bättre på att se dem men, de brukar vara samma som de goda sidorna! Skillnaden är bara hur du använder dem. Det är något att fundera över.

Är du rund, säg det. Det finns massor av tjejer och killar som gillar former att krama och runda former säger också något. Någon som bejakar god mat, trevliga stunder och kanske gillar sköna myskvällar hellre än att springa milen i löpspåret. Sedan finns det de som gillar precis det, att flänga runt i löpspåret och då är det ju bättre att de hittar varandra.

Ett annat tips är att anmäla dig till någon förening som passar ditt intresse eller gå en kurs i något som du vill lära mer om. Ju fler ställen du besöker ju fler spännande personer kommer du att träffa.

Jag hörde en föreläsare i veckan, Olof Röhlander, som berättade om feghet. Han berättade om avslutningsbalen i 9:an då killarna var fega och inte vågade bjuda upp till dans. Det var dock en av killarna som vågade. Han frågade alla tjejer och fick många nej men också många fler JA än de andra killarna. Oj, vad han fick dansa bara för att han var modig.

Vårt tips är att våga lite mer. Ett litet hej kan förändra allt. Att hitta en vän är en mycket bra start. Många som jag träffat har helt otippat blivit kär i någon som från början bara var en vän. Allt är möjligt.

Hoppas du får en riktigt skön midsommar.