Love is in the hair

Hur väljer man frisyr till bröllopet? Vad skall man tänka på för att bruduppsättningen skall bli så bra som möjligt och vad ska man försöka undvika? Det finns mycket att fundera kring när det gäller håruppsättningen. Vi har samlat några tips som kan vara bra att tänka på för att looken på bröllopet skall kännas perfekt.

Ett bra första steg är att fundera på om din frisör känner dig och ditt hår. Hur ser relationen egentligen ut? Brukar din frisör visa engagemang och uttrycka åsikter? Det är viktigt att vara tydlig som kund genom att ifrågasätta och ställa krav, men man ska också kunna lita på (och vara öppen för) frisörens förslag. Undvik att styra för mycket och lita på din frisörs kompetens.

Har du inte någon frisör som du brukar besöka är det en bra idé att hitta en som du gillar i god tid före bröllopet. Förväntningarna på den stora dagen kan göra att du kan känna dig orolig, nervös eller otrygg om du inte känner frisören. Detsamma gäller åt andra hållet, frisören gör troligtvis ett bättre jobb om ni tillsammans har skapat en trygg relation. Det kan också vara skönt för frisören att känna till din hårkvalité och egenheter som virvlar eller annat som frisören behöver känna till.

Hur vill du att din håruppsättning skall se ut? Tycker du om vackra, mjuka former eller faller du för hårt flätade flätor? Älskar du benvita pärlor i uppsättningen eller föredrar du blommor eller kanske krona? Oavsett vad du tycker om är det en bra idé att skaffa en översikt och hitta en röd tråd – det blir enklare när du skall försöka förklara för frisören vad du vill ha. Samla bilder på internet och spara i en mapp på datorn eller skapa ett moodboard med hjälp av Pinterest.

När du har hittat din frisör och vet vilken typ av uppsättning du vill ha är det en bra idé att boka en konsultation där du visar frisören bilder på brudklänningen, buketten och dina smycken. Det är viktigt att frisören förstår hur du tänker. När ni är på samma plan kan du sedan visa de frisyrer du gillar. Frisörens uppgift är att möta dina önskemål, men också att ge förslag på lösningar som passar din ansiktsform, hårkvalitet och hårfäste bättre. Våga lita på att din frisör kan. Låt gärna dina brudtärnor göra sin håruppsättning på samma salong för att få samma look & feel, det ger ett bra helhetsintryck.

När det väl är dags för bröllopsdagen och håruppsättningen kan det vara bra att tänka på vad man tar på sig för kläder. För att underlätta vid ombytet och för att inte riskera att förstöra den färdiga uppsättningen är det en god idé att ta på sig en tröja eller skjorta med knappar, för att slippa dra den över huvudet.

Vad kan man göra med kort hår?

Det finns massor av frisyrer och uppsättningar som passar kort hår. Många med kort hår brukar vilja ha “lite mer” på sin bröllopsdag, och i dessa fall kan det bli en vacker uppsättning med hjälp av löshår. Man kan till exempel göra en busig uppsättning eller knut. Det går också bra att styla det som det är. Spännen, diadem och blommor kan tillföra “pricken över i:et” till frisyren. Man kan också använda en plattång för att böja till topparna för en lite tuffare frisyr.

Vad skall man undvika inför bruduppsättningen?

Den första uppsättningen kommer aldrig gå att återskapa exakt likadant en andra gång, boka därför inte en provuppsättning av din brudfrisyr. Risken finns då att du jämför uppsättningarna med varandra och blir besviken på din stora dag.
Undvik att färga håret för tätt inpå bröllopsdagen. Vill du färga ditt hår, gör det minst en vecka innan bröllopsdagen för att undvika ”färgfläckar” på huden.
Undvik hårinpackningar samma vecka som bröllopsdagen. Inpackningar riskerar att göra ditt hår för mjukt, vilket gör det svårare att sätta upp i en frisyr.
Klipp inte håret på 5 månader innan bröllopet om du har långt hår. Ditt hår blir mer mottagligt för tupering om du inte klipper det, och det förenklar för frisören vid uppsättningen.

Vi hoppas att detta har hjälpt dig en bit på vägen när det gäller frisyrer och uppsättningar. Väljer du mellan slöja, tiara och blommor i håret? Håll utkik, snart skriver vi också om slöjans historia, olika blommors betydelse och alternativa huvudbonader!

Källa: Reborn lifestyle

hair4

hair-1

hair-9

hair-8

hair-7

hair-6

hair-5

hair-3

hair-2