Bröllopsmässan Grand Hotel

Rapport från Bröllopsmässan på Grand Hôtel!

Det är ju alltid lika roligt att besöka Bröllopsmässan i Grand Hôtels fantastiska salar, även om de egentligen inte är optimala för en mässa. Mässan bjöd på både gamla och nya utställare som berättade om vad de har att erbjuda.

Vinterträdgård och catwalk i ny skrud

Vinterträdgården är ombyggd och borta är den långa catwalken. Istället bestod scenen av en upphöjd del av golvet. Det kändes inte lika pampigt som den catwalk vi är vana vid. Catwalk blev det i alla fall med fina bröllopsklänningar för alla smaker.

Wedding Castle
Det fanns flera nykomlingar. Wedding Castle som ligger i Barkarby, norr om Stockholm. De visade många fina klänningar.

Wedding Castle Skor

En annan nykomling var Lisa Jansdotter, härligt nytänkande bröllops- och festkläder. Jag fick en pratstund med henne och hon har en intressant historia där hon valde att följa sitt hjärta och sy bröllopsklänningar.

Vinn Guldhjärtat

Så var det förstås prisutdelning i tävlingen för Årets bröllop, Årets frieri och Årets bröllopsfoto. Det ligger oss varmt och hjärtat så det kommer vi skriva om separat.

Gamla godingar

Björn Törnblom Accessories
Det fanns många välbekanta utställare. Björn Thörnblom lärde ut några steg till dem som ville lära sig dansa. Det var förvånansvärt hur snabbt det gick att sätta ihop några enkla steg till en riktig dans. När han inte dansade visade han ”Pockies” (färdigvikta bröstnäsdukar) som han säljer i sin webbshop.

Björn Törnblom Accessories

Bergendal
Bergendals är välbekant i sammanhanget. På Bergendal har jag varit flera gånger. Det ligger fint inbäddat vid Edsviken i Sollentuna och där finns plats att fira bröllop med fest och övernattning. De har en fin gammal herrgård för bröllopsfester och en jättefin festlokal med bar på Falkberget för stora fester som är i modern stil. Fantastisk miljö med en lång historia och fin utsikt. Det har ett kök med mat som är något utöver det vanliga. Godaste gott.

Bergendals herrgård vid EdsvikenSollentuna

Bröllopsbilar finns alltid på plats, inte själva bilarna förstås, men personen bakom. I sådana bilar åker man kungligt och har man en prinsessa i bilen så är det så man bör färdas. Jag har förstått att man måste vara ute i god tid om man vill åka så fint.

Lejondals Slott
Apropå prinsessor kommer vi till slott. Jag träffade Wictor från Lejondals Slott. Där kan man verkligen tala om slott och sagobröllop. Om du ska gifta dig där är mitt tips att använda någon av våra bröllopssajtdomäner slottsbrollop.nu eller sagobrollop.se.

Lejondals Slott

Nykomlingar

En utställare med en produkt jag inte sett tidigare på mässan var modisten Line Malmsten, ända från Värmland. Line är modist och tillverkar hattar, diadem, coiffer och accessoarer i egen design. Kul och annorlunda.

En annan nykomling på mässan var Ulriksdals Värdshus. Ett hus med anor. Det ligger otroligt vackert vid Brunnsviken och där finns både slottskapell, slott och slottsträdgård. Det perfekta kombinationen för vigsel, fin miljö för fotografering och festvåning med historia. Trevliga utställare var de också.

Broarna i Madison Country
Det bjöds på skönsång av Viktoria Tocca och Daniel Sjöberg. De kommer att ha Sverigepremiär på musikalen Broarna i Madison Country den 12 september på Maxim Teatern. För alla oss som älskar filmen är det något att se fram emot. Det är en vacker historia om oemotståndlig kärlek.

Broarna i Madison County Stockholm

M/Y Casanova Båttaxi
Har ni hört talas om M/Y Casanova Båttaxi. Det är en venetiansk mahogny taxibåt som hamnat i Stockholm och används till båtturer, från kortare turer till bröllop till heldagsturer längre ut i skärgården eller i Mälaren. Det är ingen vanlig båt taxi. Det är skräddarsydda båtturer som måste beställas i god. Båten körs av Vanessa Fristedt som bor i London men spenderar somrarna i Stockholm, hur coolt är inte det.

Cassanova båttaxi Stockholm

Riksarkivet fanns också på plats. Tänk vad många platser man kan fira bröllop på som man inte vet om. De kommer att ha öppet hus och då får vi som inte är bjudna på bröllop passa på att njuta av de fina lokalerna.

Wedding By Affi
Snyggaste visitkortet för dagen kom från Wedding By Affi. På deras hemsida visas bröllop som vi önskar att vi varit bjudna på. Vackra med mycket bling.

Wedding by Affi galleri

Det bjöds på allt möjligt gott; handgjorda praliner, marmeladkuber, geléhallon och goda chokladbitar i vackert papper. Det var till och med en DJ som jag inte träffat på mässan förut som bjöd på stora kexchokladkakor. Det kändes generöst, tack!

Timmarna gick fort och jag kom hem med trötta fötter, mätt på goda praliner och kassar fulla av broschyrer, visitkort och så några fina bröllopstidningar förstås. Inte ett steg till den kvällen!

Nu laddar vi om. Nästa mässa blir Bröllopsfeber där vi själva kommer att ställa ut! Välkommen att besöka oss där. Mer info kommer.

Är du nyfiken på dem jag berättat om så hittar du länkarna här:

Wedding Castle www.weddingcastle.se
Lisa Jansdotter www.lisajansdotter.se
Björn Thörnblom Accessories www.bjorntornblom.se
Bergendals herrgård www.bergendal.se
Lejondals slott www.lejondalsslott.se
Classic Rolls & Bröllopsbilar www.brollopsbilar.se
Modist Line Malmsten www.linekka.se
Ulriksdals Värdshus www.ulriksdalsvardshus.se
Viktoria Tocca www.viktoriatocca.com
Daniel Sjöberg www.danielsjoberg.se
Broarna i Madison County www.broarnaimadisoncounty.se
M/Y Casanova Båttaxi www.casanovawatertaxi.com
Gamla Riksarkivet www.gamlariksarkivet.com
Wedding By Affi www.weddingbyaffi.se
Vinn Guldhjärtat www.vinnguldhjartat.se

Vid pennan,

Marianne