Marianne Braaten Valentines Day

Alla Hjärtans Dag

Har du råkat ut för att du gett en kärleksförklaring som din partner inte verkar förstå. Det kan bero på att ni inte talar samma kärleksspråk. När jag hörde det första gången trodde jag inte på det men läs så får ni se själva.

För många år sedan läste jag en bok, Kärlekens fem språk, skriven av Dr Gary Chapman. Det var faktiskt ett uppvaknande. Jag är inte den som blir speciellt glad över presenter. Nej, egentligen tycker jag bara att det är jobbigt. I början av förhållande med den som senare blev min man höll jag god min även om jag inte gillade det jag fick men efter ett tag tyckte jag att det var slöseri med pengar att köpa fina saker som jag faktiskt inte ville ha så jag lämnade tillbaka dem. Det låter otacksamt men jag valde att vara ärlig.

När jag läste Kärlekens fem språk förstod jag att presenter inte var mitt kärleksspråk. Men vilket är det då?

Dr Gary Chapman delar in de olika kärleksspråken i 5 kategorier. Jag kommer skriva om dem och utforska vara och en, men idag blir det bara en kort översikt.

De fem kärleksspråken delas in i:

  • Komplimanger
  • Tid för varandra
  • Ta emot gåvor
  • Tjänster
  • Fysisk närhet

Just idag svämmar våra butiker över av rosor, hjärtan och olika sätt att uppvakta. Fånga dagen och ta tacksamt emot gåvor, komplimanger och annat. Imorgon är en annan dag och jag kommer att dyka djupare i de olika kärleksspråken för en bättre förståelse för hur du kan visa kärlek i vardagen till din livskamrat och dina nära och kära.

Jag önskar dig en bra Alla Hjärtans Dag!

Marianne