Mustach

Looking for a fan {tache} tic wedding?

Man vill inte se ut som något man inte är, eller känna sig obekväm på sin bröllopsdag. Om skägg tillhör din stil är det därför att föredra att du har det även på bröllopsdagen. Vad kan man göra för att snygga till skägget och mustaschen lite extra till den stora dagen? Vad ska man tänka på om man bestämmer sig för att raka av det?

Skäggvård

Precis som med frisyren kan man överlåta arbetet med skägg och mustasch åt ett proffs, som till exempel en barberare eller frisör med kunskaper om att frisera och trimma skägg. Men man kan också göra mycket själv för att fräscha upp skägget. För att skapa lyster och mjuka upp skägget kan man använda balsam när man duschar. Det finns också oljor som “smörjer” skägget och gör att det ser mer välvårdat ut. Oljan gör skägget mjukt och härligt men kan också mildra rakbränna, irritation och kliande.

Välj efter ansiktsform

Det är viktigt att matcha sin skäggstil med sin ansiktsform. Ett henriquatre/goatee-skägg (4) förlänger ansiktet och en tjock handlebar/Viktor Emanuel (7) gör ansiktet rundare. Prata med din frisör eller barberare om vad som passar din ansiktsform och din stil. Det finns många trix som tar fram det bästa i ditt ansikte.

35alx1c

Raka av skägget

Om du tänker raka av dig skägget efter en längre tid med skäggväxt är det en bra idé att göra det i god tid innan bröllopet för att huden under skägget inte skall vara vit. Ett vitt skäggområde kan lätt se lite lustigt ut i ett annars brunt ansikte. Det kan också vara en bra idé att testa sig fram hur huden reagerar på rakningen. En del föredrar rakapparat medan andra föredrar rakhyvel. Raka med andra ord inte bort skägget för första gången samma morgon som bröllopet, om du vill försäkra dig om en bröllopsdag utan rakbränna och utslag. Ett annat tips är att påbörja rakningen efter att du duschat, då är huden ren och skägget har mjuknat. Det blir då lättare att raka. Raka alltid medhårs första rundan för att inte riskera rakfinnar. Ner till käkbenet brukar det gå lätt att raka medhårs eftersom stråna där ofta växer rakt ut och neråt, men på halsen kan det se ut hur som helst, där får man känna efter med fingrarna.

Färgat skägg

Vill du färga ditt skägg gör det i samband med hårfärgningen (om du ska färga håret). Det är dock viktigt att komma ihåg att skäggstråna är kraftigare än vanligt hår, vid blekning finns därför risken att skägget blir gult.

Mustasch

Mustaschen kan också piffa till en look. Googla runt på nätet, man kan hitta massor av trevliga stylingar för mustaschen!

Vi hoppas att du har inspirerats och att våra tips kommer att hjälpa dig på vägen till ett fan{tach}tiskt bröllop!

Källa: Bröllopsmagasinet, Cafe.se

son-in-law-1050284_1920-(1)

model-1160216_1280

fly-693663_1920

hipster-358479_1920

hairdresser-1311791_1920

razor-1179458_1920